måndag 24 maj 2010

Grillade kycklinglårfileér och potatisklyftor med Kelda´s bearnaisesås

Såsen blev lite "vit" på bilden, den är mer gul i verkligheten.

Fick hem ett par såser ifrån Kelda att testa i helgen. Dom har kommit med en lätt bearnaisesås med endast 8% fett. Jag har faktiskt aldrig tillagat en bearnaisesås själv från grunden, har knappt använt det alls faktiskt utan dom gångerna jag ätit såsen har varit på restaurang. Jag tycker absolut att man bör tillaga så mycket man kan från grunden själv men ibland har man ju varken tid eller lust och då kan ju en sådan här sås vara ett alternativ. Såsen var jättegod, passade perfekt till grillat kött och potatisklyftor. Enkel att tillaga, fram med en kastrull och värm. Smidigt och enkelt, går faktiskt att äta kall också.


Försöker alltid så långt det går att försöka undvika att köpa produkter med för mycket tillsatser, handlar ekologiskt så långt det är möjligt. Den här såsen innehåller en hel del tillsatser vilket jag tycker är onödigt, behövs verkligen alla?

Ett tips när man ska grilla kyckling är att använda sig av kycklinglårfileér. Härlig konsistens på köttet och det blir inte lika torrt som vanlig kycklingfile.

Marinerade köttet i en marinad bestående av olivolja, rivet citronskal och saften från ½ citron. Flingsalt, svartpeppar, timjan.

Serverades ihop med potatisklyftor, grillad majs och bearnaisesåsen. Gott!!

1 kommentar :

  1. Just bearnaisesås är kanske inte det man svänger ihop så där på ett nafs ;-) Och det är ju så gott, så ibland får man fuska .

    SvaraRadera