Årets första färskpotatissallad


Färskpotatissallad är ju sååå gott. Tyvärr så har det ju inte kommit några svenska potatisar ännu, dessa var från Cypern tror jag. Jag gjorde en enkel dressing på olivolja, dijonsenap, vit balsamvinäger, salt och peppar och hällde över potatisen när den fortfarande var varm. Lite röd lök och gräslök i salladen så blir den helt perfekt. Mycket smaskigt.



Till detta blev det grillad fläskkotlett som fått ligga i marinad några timmar först. Brukar oftast göra en marinad bestående av olivolja, rivet citronskal, pressad vitlöksklyfta, vinäger, salt, peppar och några örtkryddor. Gött!

Grillsäsongen är igång och jag njuter för fullt!

Kommentarer

  1. Det finns knappt något bättre än färskpotatis! Särskilt den egna förstås Jag satte några knölar i en hink och hoppas på midsommarskörd. Resten av sättpotatisen har ännu inte kommit i jorden, men det brukar funka att sätta den sent också, blir bara senare skörd.
    Hälsar fröken Dill

    SvaraRadera
  2. Ser underbart gott ut! Vi njuter oxå av att grillsäsongen är igång! Hoppas bara vädergudarna snart är på vår sida så att vi kan sitta ute och äta...

    SvaraRadera
  3. Färskpotatis! Åh... Smaksätter sig nästan självt ;-)
    Gillar dina funkiaplantor på bilden till höger. Får också ha mina i krukor, annars äter "mördarsniglarna" upp dem tyvärr.

    SvaraRadera
  4. sitter här på biblioteket och är hungrig, middag blir det inte förrän bokcirkeln är slut runt klockan 19. Det är tortyr att läsa om din färskpotatissallad! Men i morgon, då...

    SvaraRadera
  5. Men hur gott såg inte det där ut då:)

    Jag väntar på ditt bidrag till min CUPCAKE tävling;)
    2 st vinner valfria prylar från CELEBRATIONS till ett värde av 1200kr.

    Passa perfekt nu till Studenten,Barnkalas, Sommarfeter mm!!

    http://maddesmumms.blogg.se/2010/may/utkast-maj-4-2010.html

    SvaraRadera

Skicka en kommentar