fredag 2 april 2010

Tomaterna är på G och ruccolan är sådd


Tomatplantorna har jag nu planterat om och en del ställde jag direkt ut i växthuset men några stycken behåller jag inne på fönsterbrädan. Ett litet test för att se om det blir någon skillnad....


Basilikan har jag också planterat om och den ser riktigt fin ut, blir många härliga krukor att ha ute i växthuset och på altanen till sommaren.

Snart har jag så här fina basilikaplantor:Ruccola så jag alltid i grönsakslandet ihop med annan sallad men jag brukar tjuvstarta litegrann i växthuset och så i en stor kruka för att kunna skörda lite tidigare. Fyller det mesta av krukan med U-jord (jord för krukor och urnor) men i det översta lagret häller jag såjord. Sedan sår jag fröna i såjorden, på det sättet så behöver jag inte plantera om ruccolan när den börjar växa till sig eftersom rötterna söker sig ner i U-jorden när den börjar växa.

6 kommentarer :

 1. Oj så stora dina tomater är redan! Jag sådde inte mina förrän mot slutet av mars. Jättefin blogg med många intressanta saker!

  SvaraRadera
 2. Skall bli gott med egna tomater vilka fina bilder du tar. Lycka till med dina odlingar i sommar.

  SvaraRadera
 3. Fina tomatplantor! Mina har precis "kläckts" ur sina frön.
  Jag tänkte testa att om någon vecka ställa ut några få av plantorna i mitt ouppvärmda (men frostfria förhoppningsvis) torp för att se hur det kan fungera.
  Glad påsk!

  SvaraRadera
 4. åhh va du fixar och donar. Jag vill ha ett växthus... men vi kommer aldrig till skott med det ekonomiska känns det som... vill juh ha ett litet större..

  Glad påsk på dig gumman! Hoppas du får en lugn och skön helg med god mat :)

  Kram STina

  SvaraRadera
 5. Oj, vad stora dina tomatplantor är! Mina är bara tvåbladiga än så länge. Chilliplantorna växer däremot massor. Jag har varit ett dygn ute i torpet nu. Jättefint väder. Dessvärre en hel del snö kvar, men nu kommer den att försvinna fort. Tur att man har gummistövlar. :-)

  SvaraRadera
 6. Å va härligt det ser ut!!! Hoppas du haft en fin påsk!

  SvaraRadera