söndag 25 april 2010

Härligt god citronlikör och några inte riktigt lika härliga


För några veckor sedan fick vi testa ett nytt cocktailpaket som nu finns på Systembolaget bestående av 3 st likörer från Bols. Redan när jag såg färgerna på dom så tänkte jag att det här blir sött! Och ja, det var sött, riktigt vidrigt tyckte jag faktiskt. Det är ju ändå kul att få prova på nya produkter för då vet man ju om man ska köpa dom i framtiden eller inte och dom här likörerna tänker jag inte köpa. Men smaken är som baken, jag har läst på några andra bloggar och dom verkade tycka dom var riktigt goda.


En likör som jag tycker var riktigt överraskande god är Limoncello likör. Hade faktiskt aldrig testat den innan men vi fick för oss att den skulle vi testa och det var ju tur det för en mer läskande likör än så har jag aldrig testat förut.


Limoncello är en italiensk citronlikör som görs på färska citronskal, ren sprit och sockerlag. Den verkar heller inte vara så svår att göra själv, kanske något att testa?! Limoncellon jag köpte heter "Limoncello di Capri". Har sett en del recept där man häller likören över sorbet men har ni tips på vad man mer kan använda den till, förutom i ett likörglas med en isbit då förstås ;-)

4 kommentarer :

 1. Limoncello är en STOR favorit! Underbart god! Prova en läskande drink på sommaren, några droppar limoncello i ett glas prosecco eller annat mousserande vin! Jätteläskande :-)

  Ps. missa inte Allt i Hemmet nr. 8. Där är jag med ;-) och också "min" bubbeldrink med Limoncello!

  SvaraRadera
 2. Den tidningen har jag faktiskt aldrig läst men nu måste jag ju köpa den ;-)

  SvaraRadera
 3. Jag har inte testat någon av Bols, men det verkar som om man gillar söta drinkar så gillar man dem. Och jag är precis tvärtom. Friskt och syrligt, så Limoncello är nog något för mig.

  SvaraRadera
 4. Har inte heller testat Bols och som ovan gillar mer syrliga och friska drinkar. Men ska ge dem en chans. Tack Martina fòr ditt inlàgg om bloggen hos de tre tjejerna (Ragazze). Himla gulligt! Kram

  SvaraRadera