fredag 9 april 2010

Fredagspizza


Idag blev det hemgjord pizza till middag. Vi gjorde två olika pizzor, den ena vad med tomatsås, mozzarella, röd lök, salami och tomater. Efter att ha kollat på Leila bakar häromdagen så blev jag lite nyfiken på att ha ricottaost på pizzan så det blev det på den andra ihop med lite parmaskinka, tomater, fikon mm.

Tycker inte riktigt att ricottaosten blev bra på pizzan, det var egentligen inget fel på smaken men jag tyckte inte riktigt att den passade där. Nästa gång blir det mozzarella för hela slanten!

Nu ser jag fram emot en helg i trädgården, här ska det rensas och klippas och det är också dags för lite mer sådder, morot, sockerärt, luktärt mm. Njut nu i solen allihopa!!

2 kommentarer :

  1. Hemmalagad pizza tycker jag är godast! Vi gjorde det i går också och faktiskt så var det nyskördad Basilika (små blad) och timjan som stod för smaksättningen :) Ruccola har jag sått dels i kruka och dels i jordbädden i växthuset och nu skall jag testa att så i en pallkrage - är så trött på att vänta på varmare väder :)

    Ha en skön helg :)

    SvaraRadera
  2. Dina pizzor ser väldigt goda ut, en hemlagad pizza går inte att jämföra med de oljiga hemska som erbjuds ute. Jag gör nästan alltid pizzan själv då vet man vad det är man får i sig

    SvaraRadera