onsdag 24 mars 2010

Sill från Klädesholmen


När vi var på matmässa för någon månad sedan så köpte vi sillar ifrån Klädesholmen. En Kräftmarinerad och en fransk lök sill. Jag, som bara för några år sedan började att äta sill, brukar vara lite kinkig med sill som inte ligger i någon krämsås men jag föll verkligen för löksillen! Jättegod! Den kräftmarinerade var också mycket god. Det fick bli en ägg och sillmacka häromkvällen, vilken kombo det var, mycket smarrigt.Till påsk lär det väl bli en hel del sill runt om i Sverige och vi är nog inget undantag. Har länge funderat på att lägga in egen sill men aldrig kommit till skott. Någon som provat, blir det godare än köpesill??

Klädesholmen är ju inte bara namnet på företaget som tillverkar sillen utan Klädesholmen är namnet på ett gammalt fiskesamhälle som ligger strax utanför Tjörn här på västkusten. För er som inte har varit där kan jag verkligen rekomendera det, jättefint och väldigt "västkustlikt". Nedan ser ni en härlig bild ifrån Klädesholmen, bilden är lånad från Klädesholmens hemsida.

7 kommentarer :

 1. Jag är ingen älkare av sill, äter egentligen bara den jag lägger in själv enligt detta receptet: http://www.annsann.com/2008/12/22/loksill/

  Jag äter ibland köpt inlagd sill men jag tycker att de är så slemmiga, denna blir fast och fin i konsistensen. Testa vetja!

  SvaraRadera
 2. Den kräftmarinerade sillen är underbart god :) Du kan ju prova att lägga den på hårt tunnbröd från polarbröd, blir riktigt gott som ett mellanmål =)

  SvaraRadera
 3. Jag lade in sill till jul förrförra året, iof fuskade jag lite genom att köpa abbas inläggningssill, men det var busenkelt, besparade oss många tillsatser i såsen och framförallt blev min bl.a. min vitlöksinläggning supergod.

  SvaraRadera
 4. prova även Svart vinbärssill från Klädesholmen. Otroligt god

  SvaraRadera
 5. var i göteborg handlar man klädesholmens sill?

  SvaraRadera