fredag 5 mars 2010

Lövbiffswok med grönsaker och röd currySist vi var på Björlanda Gård där vi brukar köpa vårat nötkött så köpte vi lite lövbiff med oss hem. Min första tanke var att göra en lövbiffswok med min nya wokpanna! Vi hade lite svårt här hemma för att enas om vi skulle ha röd eller grön currypasta.....jag hade velat ha grön currypasta till detta men det blev röd till slut...☺. Vi hade i rejält med currypasta och torkad chilipeppar så det blir riktigt hett och till maten serverade vi Singha öl som är ett Thailändskt öl. Riktig bra kombo!

Ingredienser för ett rejält lass:
ca 800 g strimlad lövbiff
1 st purjolök
1 röd paprika
1 bit vitkål
sockerärtor
2 burkar kokosmjöl
en skvätt fisksås
3 limeblad
röd currypasta (mycket)
olja att woka i


Strimla alla grönsaker. Börja med att woka biffen, tillsätt även ca 2 msk currypasta så det får fräsa med. Ta upp biffen och lägg istället i grönsakerna, släng inte i allt på en gång utan lite i taget. Häll över kokosmjölken, skvätt i fisksås, limebladen, torkad chili och mer currypasta. Det är svårt att säga hur mycket currypasta och chili det ska vara i, beror på hur starkt man vill ha det, smaka av.
Servera med ris och Singhaöl och fredagen är räddad!

3 kommentarer :

 1. Den ser jättegod ut, din wok.Här blev det också lokalproducerat nötkött idag. Vilken härlig smak.
  Titta in i morgon så får du se hur fint kött vi har här i Jämtland också ;)

  SvaraRadera
 2. Wok äter vi alldeles för sällan, ser att du har lagat det tidigare i veckan också så nu har du gjort mig sugen på det :-)

  SvaraRadera
 3. Åh så gott! Och med lite thaiöl till så förflyttas man ju nästan till ett varmare ställe ;-)

  SvaraRadera