måndag 8 mars 2010

Härligt väder och fika i solen


I helgen som gick var det jättehärligt väder här i Göteborg. Solen sken och på våran altan längs med husväggen så var det riktigt varmt och skönt. Vi satt och sola och Isabella lekte i snön. Det kändes som vi aldrig ville gå in så till slut bestämde vi oss för att äta lunchen som bestod av lite plockmat ute i solen. Sååå skönt och maten blir genast dubbelt så god när man är utomhus.

Vi åt som sagt lite plockmat: oliver, parmaskinka, ölkorvar, tomat och mozzarellasallad. Vi åt även ett väldigt gott knäckebröd som jag fick hem som varuprov häromdagen. Det är ett knäckebröd från Leksands bröd gjort på surdeg. Fäbodknäcket som det kallas är tunt, krispigt, mörkt och mustigt och gjort på fullkornsrågmjöl, surdeg, malt, linfrö och vetekli. Himla gott va det!

5 kommentarer :

 1. Ser jättehärligt ut :) Vi har haft snöstorm hela helgen här i Vasa men idag skiner solen, 6 grader varmt. Knäckebrödet ser himla gott ut, undrar om man skulle hitta någon motsvarighet här i Finland. Ha en bra dag :)

  Malin, Malins Mat

  SvaraRadera
 2. Nu blir jag verkligen avundsjuk på dig/er :-)

  Vår altan har säkert 1/2 meter snö om inte mer så någon lunch på altanen blir dit inte än på flera veckor kanske till och med månader :-(

  Men ta vara på alla luncher ni kan äta ute!

  SvaraRadera
 3. Det är precis det vi längtat efter den härliga vårsolen. Det är en aptitlig tallrik du dukat upp. Leksands knäcke är jättegott, men den som finns på bild är väl ny, har ej sett den i butik

  SvaraRadera
 4. Vad härligt och gott det ser ut! Skulle visserligen föredra lite gräs framför snö... men i alla fall! Såå skönt med solen och att våren är på väg!

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt! Utomhusmat är bästa maten! :-)

  SvaraRadera