fredag 26 februari 2010

Ugnsstekt medhavsfalukorv


För ett tag sedan så gjorde Coop en receptfolder som heter "Helt ny husman" och jag har redan testat flera av recepten, tyckte att dom flesta verkade mycket smarriga.

Idag så gjorde Jonny middagen och efter önskemål från mig så blev det Ugnsstekt medelhavsfalukorv. Det vanliga när man gör hel falukorv i ugn är ju att man lägger i tomatskivor, ostskivor, lök och senap. Den här varianten är mer åt medelhavshållet precis som det låter. Mozzarella, grillad paprika, squash mm. Mycket gott!

Till falukorven serverades det hemlagat potatismos.

Ingredienser för ca 8 port:
1 st falukorv i ring
smör
1 st squash
1 st rödlök
250 g mozzarella
200 g grillad paprika
½ dl olivolja
1 dl färsk hackad basilika
svartpeppar



Lägg korven i en smord, ugnsfast form och skär djupa snitt nästan rakt igenom korven, med några centimeters mellanrum. Skiva squashen och dela i halvmånar. Skär rödlöken i skivor. Skär mozzarellan och paprikan i mindre bitar. Stick
grönsaker och ost i snitten. Fördela resterande grönsaker runt korven. Blanda olja, basilika och peppar och häll blandningen över korv och grönsaker. Gratinera mitt i ugnen tills ost och korv fått färg, cirka 25-30 minuter.

4 kommentarer :

  1. Va gott det ser ut. Detta måste jag testa. Gillar korv i ugn, det går att variera och hela familjen gillar det.


    Trevlig helg

    /Nina

    SvaraRadera
  2. Hej Martina. Vad god er falukorvsmiddag ser ut. Härliga smaker i kombination med vår nationalrätt ;)
    Ha en skön söndag./ Birgitta

    SvaraRadera
  3. Kul att variera vardagsmaten och det där ser ut som en god variant på falukorv! Synd att en av familjemedlemmarna är så kräsen så det blir svårt att variera...

    SvaraRadera
  4. Jag slutade äta kött 1989 och har inte saknat det en enda dag, MEN detta ser ju vansinnigt gott ut, jag kan nästan känna smakerna i munnen....

    SvaraRadera