onsdag 17 februari 2010

Tonfiskpasta


Ännu ett tips på bra och snabblagad vardagsmat kommer här!

Tonfiskpasta går jättesnabbt att tillaga. Här tycker jag det är viktigt att dom krossade tomaterna är goda, jag använder som vanligt "Mutti". Köp heller inte den billigaste tonfisken som finns, dom smakar oftast inget vidare. Det är gott att ha några oliver till, antingen så lägger man dom en stund i såsen så dom får bli lite varma eller så serverar man dom bredvid. Kalamata oliver ska det vara förstås ☺.

Ingredienser för ca 4-5 port:
2 burkar tonfisk
1 burk krossade tomater
1 burk hela körsbärstomater
1 gul lök
2 klyftor vitlök
torkad oregano
salt och peppar
olivolja

Hacka den gula och vita löken och fräs i olivolja. Tillsätt tomaterna och kryddorna och låt gärna puttra en stund. Lägg till sist i tonfisken och låt den bli varm.

Servera ihop med spaghetti och oliver och kanske några kokta grönsaker.

2 kommentarer :

  1. Hej Martina. Du har lyckats få till en burk tonfisk till något riktigt läckert. Den kan jag tänka mig till lite stekt Zucchini :)

    SvaraRadera
  2. Jag som inte ens tycker om tonfisk egentligen blev nästan liten sugen på att testa detta recept! Ser gott ut!

    SvaraRadera