lördag 13 februari 2010

Rapport ifrån växthuset

Jag förvarar många av mina växter i växthuset under vintern, tex så har jag alla mina fuschsior och pelargoner där inne men också massa ätbara växter. Olivträd, rosmarin, salvia, fikon, vindruva, citron mm.

Man behöver inte sköta växterna speciellt mycket under vintern men lite tillsyn behöver dom. Jag brukar ge dom en skvätt vatten ca var tredje vecka, ta bort dåliga (mögliga) blad, kolla så att värmefläkten håller ca 5 grader.

Det räcker att det blir några plusgrader ute så kommer växterna att vakna till liv igen, längtar redan....!

Rosmarinen och salvian tar jag av även under vintern men mycket sparsamt.Bladen på fikonbusken ramlar alltid av men kvar sitter fikonen som kommer att mogna under sommaren.Citronträdet är ännu rätt litet, köpte det förra året så den har ännu ej givit några fruker, blir nog inget i år heller men man vet ju aldrig. I bakgrunden syns mitt olivträd, har inte lyckats få några oliver ännu, förra året kom det små pärlor men dom trillade av :-(Lagerträdet trivs och växer till och med under vintern.Är det inte en liten knopp som syns på vindruvan ☺

2 kommentarer :

  1. Vad fina bilder! Lageträd är faktiskt tåligt. Jag har tyvärr "glömt" mitt på balkongen i vinter så ingen aning om det återhämtar sig - spännande att se ;-)

    SvaraRadera
  2. Härligt med växthus! Jag stänger av ett element för att vila mina Medelhavsväxter, men de skulle nog egentligen behöva mer ljus också. Trots det mognar två citroner på citronträdet. KUL!
    Tycker fröken Dill

    SvaraRadera