Paella


Paella är en av Spaniens nationalrätter och det finns förstås en massa sätt att göra den på. Jag tycker om när man blandar kyckling och skaldjur, det ska ju gärna vara hela blåmusslor i vilket jag tyvärr inte hade denna gången. Det blir allra bäst om man använder sig av Avorioris och självklart så får man inte glömma saffran! Så här gör jag:

Ingredienser för ca 6 portioner:
1 kg kycklingdelar
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
salt och peppar
olivolja
3 dl avorioris
6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 burk körsbärstomater (Mutti)
1 stor röd paprika
1 pkt saffran
1 torkat lagerblad eller ca 3 färska
3 dl skalade räkor
hackad persilja

Hacka gul och vit lök. Bryn i olivolja i en stekpanna eller rymlig wok. Tillsätt kycklingdelarna, salta och peppra. Bryn ca 10 min. Häll över riset och saffranet och fräs någon minut. Hacka paprika och lägg i pannan. Tillsätt vattnet, buljongtärningen, körsbärstomaterna med sitt spad och lagerbladen. Låt puttra under lock minst 20 min tills riset har fått lagom konsistens. Det ska bli krämigt. Det sista du gör är att tillsätta räkorna och den hackade persiljan.

En god öl eller ett glas rött vin till är ju aldrig fel!

Kommentarer

  1. Jag har, konstigt nog, ALDRIG lagat egen paella! Minns de man åt i "paellans hemstad" Valencia. Otroligt smaskiga, men det borde inte vara svårt att få till den goda rätten hemma.
    Tror fröken Dill

    SvaraRadera
  2. Så gott det ser ut! Precis som Fröken Dill så har jag aldrig lagat egen paella, men det ska det bli ändring på. Sparar ditt recept, tack för tipset!

    SvaraRadera
  3. Hej! Älskar verkligen dina recept:)
    Har en fråga angående när man ska tillsätta körsbärstomaterna i Paellan och ska då även tomatspadet med? Tacksam för svar!

    SvaraRadera
  4. Oj då, jag glömde visst skriva när man ska ha i tomaterna, dom kan du lägga i tillsammans med vattnet och buljongen och spadet ska oxå med :-)
    Jag ändrar genast i receptet!

    SvaraRadera
  5. Åh så gott det var! Det här kommer jag laga igen!

    SvaraRadera
  6. Min version av din version återfinns här;
    http://www.pickipicki.se/2010/02/vi-slar-till-med-en-fargsprakande-paella/
    Tack för maten! :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar