onsdag 10 februari 2010

Köttlim!!! Det låter smaskigt det.....

Svergie har röstat ja till Köttklister! Hade aldrig hört talas om Köttklister/lim innan jag läste några artiklar om det bla i GP och igår på Äkta Vara. Vad ska man tro om det hela, låter ju som om dom bara är ute efter att lura oss konsumenter, limma ihop köttdelar!! Vad tycker ni andra??

Så här går att läsa på Äkta Vara:

"Kocken Carina Brydling, tidigare medlem i Kocklandslaget, håller med:
–Tragiskt! säger hon. Det handlar om matsmink och vilseleder konsumenten.

Hon berättar att köttlim med samma funktion har använts på krogar ett bra tag. Från början var det mycket svårt att få tag i och stort hysch kring användandet. Det används också på liknande sätt som industrin använder pulvret – just att sätta ihop bitar av kött eller fisk som normalt inte går.

– Min reaktion första gången jag såg pulvret var att det stod att man skulle vara försiktig med inandningen vid hantering, samt att förpackningen var prydd med en orange ruta med ett kryss över. Kändes verkligen inte ok!"

Läs hela artikeln här.

Här kan du vara med och protestera mot köttlimmet.

Ja, nu till något helt annat....jag har ju som sagt börjat jobba igen denna veckan och det är snabblagad mat som står på menyn, idag blev det Kyckling i currysås med majs och ärtor, en riktig favorit bland snabblagarna! Har man bara färdiglagat kycklingkött hemma så tar det här lika lång tid att laga som det tar att koka riset. Jag använde mig av kycklingkött av en Gårdskyckling som jag hade tillagat för ett tag sedan och fryste in i mindre bitar, perfekt!
Receptet hittar du här.

6 kommentarer :

 1. Usch.. har också läst om köttklistret. Man hör det bara på namnet att det inte kan vara nyttigt! Klister och mat hör inte ihop, även om det är gjort på blod. Skrev på protestlistan också.

  Mvh Sandra

  SvaraRadera
 2. Ännu en gång är jag mycket tacksam över att jag inte äter kött. Vad jag vet så har man ännu inte börjat klistra ihop morötter!

  SvaraRadera
 3. riktigt äckligt tycker jag med. Tycker det känns lite konstigt att medvetandet bland oss konsumenter går upp men endå så accepteras detta.

  SvaraRadera
 4. Vilken fin blogg du har! Ta gärna en titt på min med om du har tid :)

  SvaraRadera
 5. Ja, visst blir man sugen på att laga ihop en god fredagsmiddag på... köttklister? Vad är det för fel på att sälja smådelar av kött som de är???

  SvaraRadera
 6. Snabblagat behöver inte alls vara fel! Smart att ta till när det är kort om tid och man ändå vill ha något hemlagat.
  Tycker fröken Dill

  SvaraRadera