lördag 6 februari 2010

Fläskfilé i tomatsås med fetaost och oliver


Fredagsmiddagen bestod av fläskfilé i ugnen med en sås gjord av lite av varje. Jag hade bla i Philadelphiaost med smak av tomat och pesto vilket blev väldigt gott.
Lite smulad fetaost och oliver tillsatte jag också och med dom smakerna så kan det ju inte gå fel ☺.

Ingredienser för 4-5 pers:
1 st fläskfilé
4 dl matlagningsgrädde
½ burk creme fraiche
½ burk philadelphiaost tomat och pesto
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
lite tomatpuré
½ paket fetaost
några svarta oliver (jag föredrar kalamataoliver)

Trimma fläskfilén och skär den i 1 cm tjocka skivor. Bryn skivorna i stekpanna, salta och peppra. Lägg över köttet i en ugnsform.

Blanda ihop grädden, creme fraichen, osten och 2 pressade vitlöksklyftor i en kastrull. Tillsätt en skvätt tomatpuré. Värm upp, salta och peppra.

Smula fetaosten över köttet och häll över några oliver. Häll över såsen. In i ugnen på 200 grader i ca 15 min.





Servera med tex bandspaghetti, gärna också riven parmesanost vilket vi tyvärr inte hade idag.

Till fredagsmyset så hade vi chips ifrån Estrella med smak av havssalt och gräddfil, dom är mina favoriter just nu och så smaskade vi även på dom nya lakritsbilarna ifrån Ahlgrens, mycket smaskiga för en lakritsälskare som jag ju är!


3 kommentarer :

  1. Feta och oliv i kombination kan aldrig bli fel
    :-) De nya chipsen har jag inte smakat det verkar ju vara allt i ett ;-) för en "chips och dippa" älskare som mig!

    SvaraRadera
  2. Låter som en jättegod pastarätt det där! :-)

    SvaraRadera
  3. Det där ser galet gott ut =).

    Lakritsbilarna måste jag ju bara testa.

    SvaraRadera