torsdag 18 februari 2010

Fisk - och skaldjurssoppaJag har ju fått chansen att testa Kelda´s soppbaser och idag så gjorde jag en Fisk och skaldjurssoppa med soppbasen som heter just "Fisk och skaldjurssoppa". Jag tillsatte torsk, räkor och lite grönsaker. Det gick väldigt snabbt att göra soppan, perfekt en vanlig vardag när det behöver gå undan litegrann.

Jag tyckte att smaken var helt okej för en vardagssoppa. Självklart smakar den inte lika bra som när man gör sin egen fisksoppa men den är helt klart ett bra alternativ när man vill att det ska gå undan. Tycker ju att det är synd att ingredienserna för det mesta är olika extrakt och aromer. Tycker man borde kunna ha lite mer "äkta" varor i produkten men som sagt.....smaken var det inget fel på.

Så här gjorde jag:
1 pkt Kelda Fisk och skaldjurssoppa
1 pkt fryst torskfilé
ca 2 dl räkor
1 burk majs
ca 1½ dl ärtor
1 röd paprika
salt
2 msk hackad dill

Dela torsken i mindre bitar. Hacka den röda paprikan. Värm soppan i en kastrull, tillsätt paprikan, majsen och ärtorna. Salta torsken och tillsätt den sedan till soppan och småputtra ca 5 min. Det sista du gör är att tillsätta räkorna och dillen.

1 kommentar :

  1. Håller med! När vi har gott om tid och vill göra en riktigt god fisk- och skaldjurssoppa gör vi den från grunden med krossade tomater och vitt vin, det är ju så gott!

    Men Kelda-soppan är faktiskt helt ok som bas när man vill göra en lite snabbare variant! Jag väljer dock gärna kolja istället för torsk. Det är en vana sen jag bodde på Island tror jag... Jag tänker alltid att koljan är lite bättre, och så brukar den vara lite billigare också... (fast nu pratar jag ju om färsk fisk förstås...)

    SvaraRadera