Ugnslagad Gårdskyckling med Aubergine och tomatgratäng


Ugnsklar Gårdskyckling ifrån Kronfågel har ju funnits ett tag nu men idag testade jag den för första gången. Den är färdigkryddan och ligger i en form som klarar ugnen. Bara att ta av plasten och in i ugnen på 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. Väldigt smidigt får jag säga. Kryddorna består av paprika, lök, örtkryddor, vitlök, svartpeppar, tomat, persilja. I örtkryddan ingår spiskummin, koriander, rosmarin, oregano, basilika och mejram.



Till kycklingen gjorde jag en Aubergine och tomat gratäng som jag gjorde till julafton. Jag gjorde en lite mindre form och ändrade litegrann i receptet.

Ingredienser för ca 5-6 portioner:
2 burkar krossade tomater (jag använde mig av 1 burk Mutti körsbärstomater och 1 burk Mutti krossade tomater)
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st aubergine
2 tsk torkad oregano
2 tsk balsamvinäger
½ kruka färsk basilika
havsalt och svartpeppar från kvarn
parmesanost
1 pkt mozzarella
olivolja

Hacka lökarna och bryn dom i olivolja i en kastrull tillsammans med oreganon. Tillsätt tomaterna och låt puttra på svag värme ca 15 min. Tillsätt balsamvinäger, salt, peppar och basilikan. Krydda med salt och peppar. Låt gärna stå ytterligare och puttra, smakerna kommer fram ännu mer ju längre det får stå.

Skiva auberginen och lägg dom på en plåt, salta och låt stå tills dom börjar "vattna" sig. Torka av med papper, in i ugnen på 300 grader i 5 minuter. Varva tomatsås, riven parmesanost och aubergineskivor i en ugnsform. Avsluta med mozzarellaost i skivor, häll över lite olivolja och lite mer torkad oregano. In i ugnen tillsammans med kycklingen i 30 min.





Hur smakar då allt detta?
Såååååå gott! Detta är mina absoluta favoritsmaker, tomater, lök, vitlök, basilika, olivolja, balsamvinäger tillsammans i god gratäng med aubergine och serverad med en jättegod kyckling. Kan knappast bli bättre tycker jag ☺.

Kommentarer

  1. Smakade underbart vilken magisk kock du är.

    SvaraRadera
  2. àh, fy vad gott det ser ut. Denna kan jag ocksà gòra, alla ingredienser finns àven hàr. TACK!

    SvaraRadera
  3. Aubergine är min favorit. Jag älskar smaken på den när den blivit grillad. Ser jättegott ut. :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar