Potatisgratäng med rostbiff


Fick ytterligare ett paket med massa olika e-nummerfria köttprodukter ifrån Ridderheims och Jokkmokks Korv och Rökeri strax innan nyår och även denna gången så fanns det rostbiff med. Jag har tidigare skrivit om rostbiffen, att vi tyckte den var väldigt god men lite för torr och jag fick en förklaring ifrån Ridderheims på det som du kan hitta i detta inlägget. Men....den rostbiffen som var med denna gången var helt perfekt! Lika god i smaken som den förra men den här var mycket saftigare.


Till rostbiffen idag serverades det potatisgratäng som jag gjort med inspiration ifrån Kardemummagumman. Den blev väldigt krämig och god. Här kommer receptet:

Ingredienser:
ca 10 potatisar
4 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost
ca 150 g philadelphiaost
2 pressade vitlöksklyftor
salt och peppar

Skala och skiva potatisen, blanda ihop övriga ingredienser i en skål, häll över potatisen och blanda väl. Häll allting i en smörad ugnsform, in i ugnen på 200 grader ca 50 min.


Servera ihop med rostbiffen och kokt broccoli.

Kommentarer

  1. Det ser kanongott ut :P

    Ett potatisgratängtips är att sjud potatis och lök i grädden en stund innan man häller upp den i en form. Grädden ska bli lite simmig av att stärkelsen släpper...
    Nu ser ju visserligen din potatisgratäng väldigt krämig ut ändå så :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar