onsdag 27 januari 2010

Kyckling och kantarellpasta


Jisses vilken god och krämig pasta jag fick till igår. Jag blandade i en klick Philadelphiaost med vitlök och örtsmak i såsen, blev supergott.

Jag har börjat köpa Glenn Strömbergs spaghetti och tagliatelle och jag måste säga att den är verkligen god, den suger upp såsen så det blir en härligt krämig pastarätt, vissa andra sorter tycker jag bara att såsen rinner av ifrån, tummen upp för Glenn ☺.

Ingredienser för 4-5 portioner:
3 st kycklingfileér
1 st liten röd lök
ca 7 st soltorkade tomater
kantareller (egenplockade såklart☺, går bra med champinjoner oxå, jag slängde i några sådana)
2 dl matlagningsgrädde
½ burk creme fraiche
ca ½ burk philadelphiaost med vitlök och örtsmak
flingsalt
svartpeppar ur kvarn
olivolja

Hacka löken och dom soltorkade tomaterna. Skiva champinjonerna om du har sådana. Fräs lök, svamp och tomater i olivolja. Ta upp från stekpannan, i med liter mer olivolja och fräs på kycklingen som du delat i mindre bitar. Salta och peppra.

När kycklingen fått färg häller du tillbaka lökblandningen och häller på matlagningsgrädde, creme fraiche och philadelphiaosten. Låt koka ihop en stund.

Servera med spaghetti eller tagliatelle (jag hade båda) och riven parmesanost. Smaskens!!

4 kommentarer :

  1. Hejsan jag har kollat din blogg några gånger, jag gillar din mat, och matbilderna är tydliga och bra

    SvaraRadera
  2. Ännu en maträdd som låter helt underbar!

    SvaraRadera
  3. Jag håller med Monkan. Jag gillar dina rätter och bilder.

    Denna pastarätt ser mycket god ut.

    SvaraRadera
  4. Kul att ni gillar bloggen, känns ju roligare att köra vidare när man får positiv respons!

    SvaraRadera