fredag 22 januari 2010

FredagspizzaFredagens middag bestod av pizza. Lite annorlunda än vad jag gjort tidigare. Idag använde jag mig av färdiga pizzabottner ifrån Glenn Strömbergs kollektion. Det ligger två stycken färdiga pizzabottnar med tomatsås i paketet, dom är utbakade för hand och gräddade i stenugn. Inga tillsatser bara äkta råvaror!

Ovanför tomatsåsen la jag röd lök i skivor, mozzarella, kyckling ifrån gårdagens ugnsstekta kyckling, tomatskivor, pressad vitlök, oliver, olivolja, havssalt och oregano, ungefär samma fyllning som jag brukar ha när jag gör min egen pizzabotten.In i ugnen på 200 grader varmluft, precis som det står på paketet (jag använde såklart min pizzasten som jag fick i julklapp). 7-9 min står det på paketet men osten hade inte smält tillräckligt efter 9 min så vi körde två minuter till.

Resultatet då.....ja, fyllningen var ju god (som vanligt ☺) men pizzabotten blev lite väl torr och krispig. Jag vill ju såklart att den ska vara krispig men kanterna blev väl krispiga, kanske för att jag körde den längre än vad som stod på paketet?? Pizzabotten smakade inte speciellt mycket, den jag gör själv är mycket godare. Det positiva med det här är ju att det gick fort, smidigt att bara lägga på dom ingredienserna man vill ha och slippa göra en deg först. Säkert jättebra för dom som kanske inte är så intresserade av matlagning och vill att fredagsmaten ska gå snabbt att göra.

Pizzan var god men....dom jag gjort tidigare med egengjord pizzabotten är mycket godare!!

3 kommentarer :

 1. Jag har också testat dom , visst dom funkar men egen gjord är snäppet godare =)

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 2. Pizzan ser väldigt god ut, men jag håller med dig... inget slår hemmagjord pizza,

  SvaraRadera
 3. Det är ju trots allt en typ av halvfabrikat även om de är gjorda på "äkta råvaror". Ser fantastiskt gott ut men hemmagjorda bottnar är trots allt godast!!:)

  SvaraRadera