måndag 4 januari 2010

Flygande Jakob


Idag blev det en riktigt 80-tals klassiker till middag....Flygande Jakob. Många av er är säkert jättetrötta på den men jag tycker den fortfarande är väldigt god :-)
Den är ju dessutom väldigt enkel att göra och det går snabbt, så här gör jag....

Ingredienser för 4 port:
3-4 kycklingfileér
2½ dl matlagningsgrädde
1½ dl chilisås
2 st bananer
1 pkt bacon
en näve jordnötter eller cashewnötter
salt och peppar

Dela kycklingen i bitar och bryn i en stekpanna, salta och peppra. Lägg i en ugnssäker form. Dela baconet i mindre bitar och stek i pannan, lägg över kycklingen. Skiva bananerna och lägg i formen. Blanda grädden med chilisåsen och häll allt över kycklingen.
In i ugnen på 200 grader i 20 min, efter halva tiden lägger du på nötterna.

Servera med ris och en enkel sallad, perfekt vardagsmat!



5 kommentarer :

  1. Mmmm, det är bara så gott med flygande Jacob, ska nog ha det till helgen!! Fina bilder du har på din blogg!!
    Hälsningar Git

    SvaraRadera
  2. Det där är goodie goodie. Riktigt längesen jag åt det, det får jag nog ta och göra nånting åt :)

    SvaraRadera
  3. Åhhh va gott med flygande jacob. Det måste jag verkligen göra någon dag :)

    SvaraRadera
  4. Hej! Har nyligen hittat din blogg. Gillar matbloggar, så jag återkommer nog hit då och då :)
    Gott med flygande Jakob.
    Hade inte ätit det på jättelänge, när min svärmor bjöd på det innan jul. Mums.
    Får nog laga det här hemma någon dag.

    SvaraRadera
  5. Kul med Jakob, han börjar få en renässans! Körde det som lunchrätt på restaurangen för ett tag sedan och det gick åt som smör i solen!

    SvaraRadera