torsdag 7 januari 2010

Fläskkarré i grön currysås


Den här rätten innehåller rätt så många ingredienser men den är ändå lättlagad och brukar man laga en del thaimat eller liknande så har man oftast ingredienserna hemma.
Jag brukar oftast köpa min kokosmjölk och övriga thaiingredienser i den vanliga matbutiken men den här gången var jag i en asiatisk butik och köpte bl a nudlar, kokosmjöl och soja.Ingredienser för ca 5 port:
600 g fläskkarré
3 msk kinesisk soja
2 msk grön currypasta
4 hackade vitlöksklyftor
olja att woka i
1 burk kokosmjölk
½ dl chilisås (av ketchuptyp)
rivet skal och saft ifrån 1 lime
2 tsk sambal oelek
1 st purjolök
1 st röd paprikaSkär köttet i strimlor. Blanda köttet med soja, hälften av currypastan och vitlöken. Bryn strimlorna i en wok. Strimla löken och paprikan och tillsätt till woken, bryn ytterligare några minuter. Tillsätt kokosmjölk, chilisås, lime, sambal oelek och resterande currypastan. Låt grytan sjuda några minuter. Blanda i maizenamjöl till lagom konsistens.Servera med risnudlar.

Vill man ha det starkare så kan man givetvis ta mer sambal oelek och currypasta.

4 kommentarer :

 1. Ser väldigt gott ut. Jag brukar också handla asiatiskt i vanliga affärer, men nu har vi fått en "asiatisk" butik i vår lilla stad, så jag får väl ta en tur dit en dag.

  SvaraRadera
 2. shit, vad gott! Blev hungrig igen...:=P

  SvaraRadera
 3. Gott det låter ! Bella tycker inte det är starkt, eller ? Tänkte testa det hemma imorgon. Kram

  SvaraRadera
 4. Tanja, jo, Bella tyckte det var för starkt men det är ju bara att dra ner på det starka så blir det bra för barnen också. Ha en bra helg!

  SvaraRadera