Räkmacka


Igår kväll fick vi oss varsin räkmacka. Vi hade köpt färska räkor i fiskbilen och en burk med aioli. Ett tips på hur ni kan se att ni verkligen får färska räkor är att kolla på spröten, dom ska vara långa och hela. På en fryst räka knäcks ofta spröten.

Om man får några räkor över (inte så ofta hos oss) så kan man frysa in dom men tänk då på att räkorna tappar i kvalitet redan efter en vecka och dom bör inte frysas längre än en månad.

Hur gjorde vi då mackorna:
Börja med ett gott bröd, bre på ett lager med majonäs, sedan lägger du skivat ägg, sedan ska räkorna på, gärna många, till sist lägger du över en sträng med aioli. Servera gärna till ett glas gott vitt vin. Perfekt och lite lyxig kvällsmat!

Kommentarer

  1. Räkor är alltid gott det! Det har blivit det flera fredagskvällar här hemma och det är lättsamt. Nu är jag inte bortskämd med färska precis, det har jag bara ätit när vi varit på västkusten!
    Ha en trevlig andra advent/Karin

    SvaraRadera
  2. Ååh va gott det där såg ut! Mums!

    Du har väl inte missat Bagerskans julkalender?
    Fylld med recept, tävlingar och julpyssel...!

    www.bagerskan.se

    Kram Karin

    SvaraRadera
  3. Nej, det är klart, det är nog vi på västkusten som är bortskämda med färska räkor :-)

    SvaraRadera
  4. Räkmackor är bland det godaste jag vet!!! Blev ju sugen nu:)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar