Pastasallad


Den här pastasalladen är ifrån boken "Under valnötsträdet" av Anna och Fanny Bergenström. Det är en bok som jag hämtar mycket inspiration ifrån, fantastiska recept och bilder.
Vi hade kvar en del ingredienser ifrån lördagens pizza och dom passade väldigt bra in i det här receptet. Salladen är utmärkt att ha på en buffé men idag blev det som middag.

Ingredienser för 4 personer:
250 g penne
10 st soltorkade tomater
1 dl svarta oliver
1 msk torkad timjan
ca 1 tsk flingsalt
svartpeppar ur kvarn
200 g mozzarellaost eller fetaost
150 g parmaskinka
1 rejäl bunt med ruccolasallad + några basilikablad

Dressing:
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
3 msk balsamvinäger
1 tsk honung (helst flytande men det hade inte jag idag)
6 msk olivolja



Börja med dressingen, krossa vitlöksklyftorna och lägg dom i en skål tillsammans med salt, vinäger och honung. Låt stå och dra i ca 15 min, ta sedan bort vitlöken och blanda i olivoljan.

Koka pastan och häll över i en skål, blanda i dressingen. Tillsätt soltorkade tomater i strimlor, oliver, parmaskinkan i bitar och torkad timjan. Smula över flingsalt och svartpeppar från kvarn. Blanda strax före serveringen i mozzarella (eller fetaost) och strö över ruccolan. Riv gärna över stora bitar med parmesanost.

Jag använde mig idag av olivoljan och balsamvinägern ifrån Glenn Strömbergs collection som jag fick häromdagen och båda två var mycket goda i smaken, vinäger var mild och god, inga färgämnen tillsatta vilket det är i dom allra flesta andra balsamvinägrarna. Kan absolut rekomenderas!

Kommentarer

  1. Visst skriver de härliga kokböcker. Det är matnjutning på hög nivå :)

    SvaraRadera
  2. Har helt missat denna collection, men det låter som något som passar mig perfekt! Salladen ser jättegod ut! Kram.

    SvaraRadera
  3. Jätte bra bok! Verkligen årets bästa köp. Blir väldigt sugen på att åka och handla till en liknande sallad.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar