lördag 12 december 2009

Morotskaka


Efter maten på kalaset idag så serverade min mamma sin berömda morotskaka. Den är verkligen supergod och nu fick jag norpat åt mig receptet:

2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl olja
3 dl rårivan morötter

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet, bikarbonaten, kanel, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och slå över det i äggsmeten. Tillsätt oljan och sist dom rivna morötterna. Häll smeten i en smord och bröad form (rund med löstagbar kant). Grädda i 175 grader under 35-40 minuter.

Glasyr:
50 g philadelphiaost
30 g mjukt smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Rör ihop glasyren till en slät smet och bred på den kalla kakan. Strö över rivet skal ifrån en lime.
Bilden blev tyvärr inte så bra......

1 kommentar :