torsdag 10 december 2009

Mangokyckling


Idag blev det Mangokyckling till middag. Jag hade några färska mango hemma så det blev en gryta med både mango chutney och färsk mango i, fräsht och gott och väldigt enkelt att göra.

Ingredienser för 4 port:
ca 1 kg kyckling, jag använde idag kycklingben
smör
2 dl vatten
1 tsk sambal oelek
1 hönsbuljongtärning
1 msk soja
1 liten purjolök
2 dl creme fraiche
2 msk mango chutney
1 färsk mango
1 st avocado

Bryn kycklingdelarna i smöret i en stekpanna och lägg sedan över i en gryta. Tillsätt vatten, sambal, buljongen och sojan. Koka under lock ca 15 min. Strimla purjon och rör ner i grytan. Tillsätt creme fraiche och mango chutney och koka ytterligare 5 min. Skär den färska mangon i bitar och tillsätt i grytan strax innan servering. Servera med ris och avocado i bitar.
Mycket gott, härliga smaker!

Lite snabbfakta om mangon:
  • Mangoträdet kan bli upp till 40 meter högt.
  • I Indien har mangon odlats i över 4000 år och är den näst viktigaste tropiska frukten efter banan.
  • Mango bör förvaras i 12–16°C. Bäst förvaras den vid 10–14°C och 85–90 % relativ fuktighet. Då är hållbarheten 2–3 veckor.
  • Det bästa sättet att skära upp mango är att dela frukten på längden på ömse sidor om kärnan.


2 kommentarer :

  1. Haha, vilket sammanträffande. Det var även första gången jag testade detta receptet, men det kommer bli fler gånger för himla gott blev det.

    Ha en bra helg!

    SvaraRadera
  2. Ja, det var verkligen supergott. Prova med färsk mango i nästa gång, det blev riktigt fräscht!

    SvaraRadera