onsdag 9 december 2009

E-nummerfri Rostbiff ifrån Ridderheims med råstekt potatis


Som jag skrev igår så har jag fått möjligheten att smaka på Ridderheims e-nummerfria nyårsprodukter och idag var det dags för rostbiffen. Enligt Ridderheims är den "grillad av högsta klass, tillverkad av hängmörat och noga utvalt nötkött, helt fri från e-nummer och tillverkad i Jokkmokk".
Hur smakade den då: den var mycket välkryddad och god, kanske något torr men å andra sidan så blir ju rostbiff lätt torr.Jag gjorde idag råstekt potatis som var kryddad med en krydda som jag har testat ifrån Spicy Import som är ett företag som har specialiserat sig på import av Spicy Islands gourmetkryddor. Kryddan jag använde idag heter "Tomat och grönsakskrydda" och är tänkt för tomat och grönsaksrätter, den innehåller: salt, peppar, lök, persilja, senap och paprika. Kryddblandningen var god, den smakade mycket och ett + i kanten är ju att det inte är några tillsatser!Skiva potatisen tunt, stek i omgångar i en stekpanna i olivolja, krydda med den kryddblandningen du vill använda, pressa i vitlök. Klipp över lite persilja innan servering.Servera med rostbiffen, kokt broccoli och curryketchup.

Vill även passa på att visa denna fina "krydd/oljelåda" som jag köpte på ett "homeparty" som jag var på förra veckan där det såldes produkter ifrån "Perfect Home" som är ett norskt företag som endast säljer sina produkter via sådana här partyn. Dom har superfina produkter för heminredning!

4 kommentarer :

 1. Hej Martina. Vad bra att det kommit E-nummerfria produkter. Jag handlar mest lokalt annars, men de här ska jag prova framöver.
  Härligt med Naturlig mat :)

  SvaraRadera
 2. Birgitta, ja, finns det mycket lokalt att handla så ska man ju absolut göra det tycker jag men det är inga lätta val man har, närproducerat, ekologiskt eller e-nummerfritt, vad ska man prioritera??

  SvaraRadera
 3. Tack för alla kommentarer du har lämnat det senaste! Och du får ursäkta mig för att jag inte har svarat!! Tiden har varit lite knapp det senaste.. Synd att du inte kunde komma på tastecastingen!! Hade varit så kul att få träffa dig! :-)

  Jo, jag fick också produkterna från Ridderheims och den vi först provade här hemma var rostbiffen. Väldigt god men lite för torr tycker jag!
  Har även testat pastramin och bogen. De var verkligen goda på smörgåsen!! :-)

  Kram, Jennie!

  SvaraRadera
 4. Lucka 10 innehåller en ny rolig tävling!
  Denna gången kan man vinna kakformar från Kakformar.se
  http://www.bagerskan.se/2009/12/julkalendern-lucka-10.html

  Kram Karin

  SvaraRadera