Chokladbrownies


Det här receptet hittade jag hos Tina´s Mat. Det såg så otroligt gott ut så jag var tvungen att testa, det fick bli vårat fredagsmys.
Nåt fel gjorde jag nog för dom blev lite lösa i konsistensen, kanske jag hade inne dom för kort tid i ugnen men vi valde iallafall att ta dom direkt från ugnen och servera med egengjord vaniljglass. Mmm, riktigt gott var det, toppbetyg från alla!

Ingredienser för ca 24 st:

200 g smör
200 mörk choklad, 70%
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1tsk salt
3 ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
150 g hackad mörk choklad,70%
2 pkt hackad dubbel Daim (4 bitar)

Gör såhär:
Smält smöret och den mörka chokladen i en kastrull på låg värme. Rör ned socker, vaniljsocker och salt. Tillsätt äggen och rör försiktigt ihop smeten. Sikta ned mjöl samt kakao. Rör i hackad choklad och daimbitar.
Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 30 x 25cm.
Grädda i mitten av ugnen i 180°c, ca 25-30 min.





Chokladsmeten var populär :-)

Kommentarer

  1. Mmm, såg detta recept med och jag som älskar choklad och brownies har svårt att inte gå raka vägen ut till köket för att ställa mig och göra en egen sats.

    Ha en bra helg!

    SvaraRadera
  2. Vilken njutning. Glassen ser verkligen god ut, med alla vaniljprickar. Ha en skön helg./ Birgitta

    SvaraRadera
  3. Vad smarrigt! Skall ta och gå in till stan nu och titta på julmarknaden och kanske handla något gott :)

    SvaraRadera
  4. Mums vad gott det ser ut! Apropå skinkan håller jag med om att det är ett fullständigt gissel huruvida man ska prioritera ekologiskt jäntemot "äkta" och tillsatsfritt. Önskar att KRAV kunde skärpa till sina regler eller åtminstone lägga till någon form av tillsatsfri-symbol/nivå el. dyl. När det gäller Ängavallen ligger deras gård i stort sett "hemma", dvs där jag är uppväxt och där mina föräldrar bor, så transporten var ordnad. Till min stora fasa visade det sig dock att skinkorna på HälsoGris var fullständigt slut/uppbokade, så nu får jag börja på ruta ett igen i jakten på en schysst gris. Ridderheims är med i spelet tillsammans med både Scans och Änglamarks ekologiska om jag bara kan hitta dem. Hur gillade du smak och konsistensen på den du provade? Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  5. Mimmi: Ridderheims skinka var jättegod tycker jag. Saftig och lagom salt i smaken. Kan verkligen rekomendera den. Den ska finnas att köpa i Hemköps butiker och i vissa Ica butiker. Jag fick säga till min Ica-butik (Ica Maxi Torslanda) att ta in den vilket dom gjorde till sist :-) Scans ekologiska har jag också sett på Ica.

    Trevlig helg på er alla!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar