Ibland är det bra att ha en svåger som jobbar i Fiskhamnen :-) . Idag kom sambon hem med en 2 kilos laxsida. Ett av dom godaste recepten som jag brukar göra med lax är Viltlax. Receptet hittade jag för många år sedan i tidningen Buffé. Det är godast att göra den med Vilt och Kantarellfond men det går även bra med Kalvfond. Jag använde mig ju såklart av min egengjorda lingonsylt.
Ingredienser:
4-5 st laxfileér
2½ dl matlagningsgrädde
3 msk lingonsylt
2 msk Vilt och Kantarellfond
1-2 tsk torkad timjan
svartpeppar
salt
Salta laxen och lägg i en ugnsform. Blanda ihop övriga ingredienser i en skål och häll över laxen. In i ugnen på 225 grader i 20 min. Servera ihop med potatis, lingonsylt och någon kokt grönsak. Superenkelt och supergott!
Nu har jag äntligen lagt upp en länk till din blogg på min blogg! :-)
SvaraRaderaTack Frejda, det var snällt!
SvaraRaderagjorde denna viltlaxen igår...var lite skeptisk men den blev jättegod + att det var så snabbt och lätt att göra....tackar
SvaraRaderakramar från ulle