torsdag 29 oktober 2009

Laxfilé med Couscoussallad och Mango chutneysås


Lax tillhör verkligen en av mina favoriter. Lax i alla dess former! Och så är det ju nyttigt också! På Kostdoktorn.se går det att läsa att man blir smartare av att äta fisk, barn som regelbundet äter fisk blir 6-12% intelligentare än dom som inte gör det.....sant eller inte, jag är glad att min dotter äter laxen iallafall :-)
Idag blev det laxfilé med en couscoussallad och en mango chutneysås.

Ingredienser till couscoussallad ca 4 port:
couscous ca 3 port
gurka
1 st mango
en bit squash
en halv rödlök
dressing gjord på citronsaft, olivolja, flingsalt och svartpeppar
Koka couscousen enligt förpackningen, häll över dressingen och tillsätt grönsakerna.

Ingredienser till mango chutneysåsen:
2 dl turkisk yoghurt
2 msk mango chutney
en nypa cayennpeppar
Blanda ihop alla ingredienser i en skål.

Stek laxfilén i olivolja i en stekpanna. Salta med flingsalt, svartpeppar och pressa över citronsaft. Servera ihop med couscoussalladen och såsen.















Blanda mango chutneyn med turkisk yoghurt och en nypa cayennpeppar.















Det blir väldigt fräscht med färsk mango i salladen.

3 kommentarer :

  1. Kan tänka mig att det blir extra gott med mango till. Lax - ja verklien en favorit!

    SvaraRadera
  2. Hej! Vill bara säga att vi gör denna lax rätt ofta, och det är så gott! Ikväll ska vi bjuda vänner på den! Älskar kombinationen mangochutney-cayennepeppar :)
    /Karin

    SvaraRadera
  3. Karin: kul att du gillar denna rätt, den gör vi titt som tätt och såsen funkar ju alltid!

    SvaraRadera