Kyckling med tomatsås


Om ni såg "Niklas mat" häromdagen så kunde ni se att han gjorde en väldigt god tomatsås som han serverade ihop med kycklingbitar. Jag valde att göra tomatsåsen precis som han gjorde den men använde mig av en hel kyckling som jag styckade ner i delar istället för bara kycklingfileér. Det tar lite tid att göra såsen men det tycker jag det kan vara värt ibland.

Ingredienser till tomatsås:
6 st tomater
2 st paprikor
2 st hela vitlökar
3 st lökar valfri färg
2 st chili eller mindre beroende på hur starkt man vill ha
1 st morot
olivolja
1 burk passerade tomater
flingsalt
vitvinsvinäger

Gör så här:
Dela tomaterna i två delar och lägg i en långpanna med kärnsidan upp, dela paprikorna i 4 delar var, samma med lökarna, låt skalet vara kvar på lökarna, dela vitlöken i två delar, slanta moroten i stora bitar, lägg i chilin som den är. Ringla över olivolja och in i ugnen på 175 grader i 1-1½ timma. Ta ut grönsakerna, låt svalna litegrann, ta bort skalet ifrån löken och vitlöken. Lägg allting i en kastrull, tillsätt passerade tomater, flingsalt och vinäger. Mixa allting med en handmixer tills det blir slätt. Värm upp i kastrullen.
Kycklingen: Bryn kycklingdelarna i en stekpanna i olja, salta och peppra. Tillsätt några kvistar med färsk timjan och rosmarin. Sleva över tomatsåsen i pannan och låt stå och puttra tills kycklingen är kvar.
Servera ihop med tex pasta och en god sallad.







Kommentarer

  1. Snygg blogg ;)
    Hoppas du haft en bra dag?:D
    Kolla gärna in min om du vill och har lust :D

    SvaraRadera

Skicka en kommentar