Kvällsmat - Varma mackor

Godare kvällsmat än varma mackor finns nästan inte, iallafall i mitt tycke. Jag brukar köra lite italieninspirerade smaker på mina mackor. I botten lägger jag bruschettakryddor, sedan skinka, mozzarella, tomat och basilika. Gärna lite flingsalt över. Jag brukar droppa över olivolja på utsidan får då får mackan en god krispighet på ytan. Sedan in i smörgåsjärnet! Hur gör ni era varma mackor??

Kommentarer

  1. Jag gillar klassikern god, rökt skinka, lagrad ost, dijonsenap och tomat. Lite oregnao på toppen och sedan in i våffeljärnet, som jag tycker grillar godare än smörgåsjärn. (Man får klämma ihop det med lite handkraft, men det är värt besväret.)
    Hälsar fröken Dill

    SvaraRadera
  2. Det låter precis så som min sambo vill ha sina mackor :-) Våffeljärn har jag inte testat, har tyvärr inget.....

    SvaraRadera
  3. Våffeljärn lägger till en extra dimension till varma mackor. Och det ska, IMHO, vara ett gammalt våffeljärn och inte något nytt teflonbelagt elände. I teflonjärnen (eller smörgåsgrillarna) blir ytan på brödet alldeles stenhårt så när man biter i mackan åker fyllningen ut baktill. Inte bra!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar