tisdag 6 oktober 2009

Kalops


Jag som precis har sagt att jag inte lagar mycket husmanskost..... Här kommer ytterligare en middag med husmanskost :-)

Ingredienser:
1 kg högrev
smör att steka i
3 msk vetemjöl
3/4 liter vatten
1½ tsk salt
½ tsk vitpeppar
10 hela kryddpepparkorn
1 torkat lagerblad
1 gul lök
1 purjolök
1 stor morot
ev soja

Skär köttet i kuber, bryn köttet i omgångar i smör. Flytta efter hand över köttet i en stor gryta. Pudra över mjölet, häll över vattnet och alla kryddor. Koka upp och sänk värmen och låt puttra under lock i ca 1½-2 timmar. Skiva löken och moroten och lägg ner grönsakerna efter halva tiden. Häll i lite soja om du vill ha grytan lite mörkare. Servera med potatis, rödbeter och lingonsylt.
Rödbetorna är egenodlade. Jag har använt mig av mina egna färska lagerblad. Använder man färska lagerblad får man ta lite flera eftersom dom inte har lika kraftig smak som torkade. Tyvärr har jag varken egen potatis eller lök kvar så det har jag köpt :-(

2 kommentarer :

  1. Kalops är ju bara så himla gott, härligt med grytor nu på hösten.

    SvaraRadera