Fisksoppa med egenfångad torsk från Västerhavet



I somras var vi hos goda vänner på Käringön, då var grabbarna ute och fiskade torsk och fick massor med fisk. Vi har haft många påsar liggande i frysen men nu börjar det ta slut. Idag var det dags för Fisksoppa och då är ju torsken självklar. Så här gjorde jag denna soppan...

Ingredienser:
ca 800 g torsk
250 g skalade räkor
ca 4 dl vatten
2 dl vitt vin
½ tsk krossade vitpepparkorn
1 msk salt
1 gul lök
3 st stora potatisar
2 st stora morötter
3 st vitlöksklyftor
1 förpackning krossade tomater (500 g)
2 tsk torkad timjan
skal från ½ citron
1 dl finhackad dill
olivolja

Gör så här:
Hacka den gula löken och fräs i olivoljan i en stor kastrull. Skiva morötterna och potatisarna och lägg i med löken. Fräs i några minuter. Tillsätt pressad vitlök, citronskalet, fonden, vinet, vattnet, salt, peppar, krossade tomater. Låt puttra i ca 10 min. Lägg i torsken i bitar, koka i ca 4 min. Lägg i räkor och dill. Servera ihop med aioli och vitlöksbröd.





Vill också påminna om kokbokstävlingen där du kan vinna en kokbok med grekiska recept. Tävlingen är i samarbete med Fontana och håller på till måndag kväll.













Torsken vägde 10 kg!

Kommentarer