Pastasallad


Pastasallad

I eftermiddag är det "Gårdsfest" på dotterns förskola. Det blir till att grilla olika sorters korvar, enkla smala korvar till dottern och Bratwurst till oss vuxna. Till detta serveras det pastasallad som är otroligt enkelt och gott. Passar till det mesta. I vanliga fall brukar jag steka korven och lägga den i salladen eller köpa en grillad kyckling och lägga i men eftersom vi ska grilla korven idag så blir det bara pasta och grönsaker.
Den här salladen gör vi ofta och vi har så gott som alltid med den när vi ska ut på havet med båten.

Mitt tips är att efter man har kokat pastan så låter man den ligga en stund och "torka", dvs låta vattnet torka in och sedan hälla på oljan och kryddorna, detta för att pastan ska suga åt sig oljan bättre. Gör faktiskt stor skillnad.....


Ingredienser för en stor bytta:
500 g penne
tomater
gurka
röd lök
salladslök
fetaost
färska champinjoner
kidneybönor
majs
oliver
basilika
ruccola
flingsalt
svartpeppar
franska örter
olivolja

Gör så här:
Koka pennen, låt den svalna och "torka" in. Häll över i en bunke. Häll över rikligt med god olivolja, salt, svartpeppar och rätt så mycket franska örter.
Tillsätt övriga grönsaker.

Kommentarer