måndag 14 september 2009

Pannbiff med potatis och brunsås


Klassisk husmanskost blir det inte alltför ofta här hos oss men ibland så händer det. Det roliga med pannbiff är att det finns så många sätt att smaksätta den på, jag valde idag att ge den lite italiensk touch i form av parmesanost och vitlök.
Det här behöver du till ca 13 pannbiffar:
800 g nötfärs, 3 msk havrekross, 1 dl havregrädde, 1 ägg, 1 riven gul lök, 2 st rivna vitlöksklyftor, ca 1½ dl riven parmesanost, salt och peppar, torkad oregano.

Gör så här:
Blanda först ägget med havrekrossen och grädden. Blanda i den rivna löken och vitlöken, i med kryddorna och osten, ta sist i färsen och blanda sedan ihop allting, går lättast med händerna. Forma till lagom stora pannbiffar och stek dom i smör. När alla pannbiffar är färdigstekta lägger du i en klick smör till och blandar i ca 2 msk vetemjöl, blanda ihop och tillsätt vatten, soja, havregrädde, lite god italiensk kalvfond, salt och peppar.


Servera ihop med kokt potatis, en god sallad och lingonsylt! Gott och barnvänligt, passar stor som liten.


1 kommentar :

  1. Husmanskost är bland det godaste som finns. Hos mig blir det många såna recept ;)
    Ha det bra./ Birgitta

    SvaraRadera