måndag 7 september 2009

Kycklingwok


Suck, det regnar och är riktigt höstlikt utanför, då passar det ju bra med mat med lite sting i!

Denna rätt brukar jag göra rätt så ofta och den är extra rolig att göra när man kan använda sig av färska och egna grönsaker. Den går förstås lika bra att göra med en fryst grönsakspåse men det blir inte riktigt lika gott.

Ingredienser:
4-5 st kycklingfileér
1 st vitlöksklyfta
1 st chilipeppar
ca 1 cm ingefära
röd currypasta
2 st burkar kokosmjölk
grönsaker av alla de slag, detta hade jag i idag:
röd och grön paprika
morötter
röd lök
salladslök
broccoli (gärna färsk)
blomkål
sockerärt/suger snap
squash

Gör så här:
Skiva alla grönsakerna i lämplig storlek. Skär kycklingfileérna i mindre bitar.
Hacka vitlöken, chilin och ingefäran smått.
Stek/woka kycklingen ihop med vitlöken, chilin, ingefäran och currypasta efter smak i en separat stekpanna.
Stek/woka alla grönsaker i en annan panna/wok, är det mycket så gör det i omgångar, hårdaste först osv.
Salta och peppra både på kycklingen och grönsakerna.
Häll sedan över kycklingen över grönsakerna.
Tillsätt kokosmjölken och om det inte är tillräcklig hetta, lite mera currypasta.
Låt småputtra ca 10 min. Grönsakerna ska fortfarande vara lite krispiga, det är godast.




Servera ihop med ris och eventuellt Sweet Chilisås.



3 kommentarer :

  1. Kycklingwok är ju bara så himla gott.

    Hoppas du får en bra tisdag!

    SvaraRadera
  2. Ja, visst e det gott. Fast receptet blir också supergott med lax istället för kyckling.
    Gillar din blogg, får många bra tips därifrån.
    ha de bra!

    SvaraRadera