onsdag 16 september 2009

Korv stroganoff


Idag blev det husmanskost igen. Korvstroganoff är ju en gammal klassiker som det säkert finns hur många sätt som helst att tillreda på. Jag gör så här....

Ingredienser:
ca 800 g falukorv
1 gul lök
2 st röda paprikor
ca 4 dl havregrädde
2 dl creme fraiche
2 dl mjölk
ca ½ dl tomatpuré
1 dl ketchup
1 st köttbuljongtärning
½-1 msk paprikapulver
cayennpeppar (kan uteslutas om man inte vill ha så starkt)
salt
svartpeppar från kvarn (ni använder väl inte färdigmald peppar.....??)
2 tsk socker
lite soja för färgens skull
smör att steka i

Gör så här:
Skiva korven i lagom bitar och bryn i en stekpanna, lägg sedan över i en gryta. Hacka löken och paprikan och bryn, lägg sedan över i grytan. Lägg i övriga ingredienser och låt puttra ca 10 min. Servera ihop med ris och grönsaker.



3 kommentarer :

  1. Kanon gott som vanligt

    SvaraRadera
  2. Varför får man inte använda färdig malet vit peppar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym: det är klart du får använda det om du vill. Jag använder alltid svartpeppar från kvarn eftersom det är mycket godare och ger mera smak än färdigmald.

      Radera