tisdag 15 september 2009

Korv med sås på körsbärstomater


Korv med tomatsås i ugnen.....

Idag blev det korv med tomatsås.
Korvreceptet är taget ifrån Jamie Olivers´s bok "Hemma hos Jamie". En otroligt bra bok där han delar upp boken i dom olika årstiderna, han skriver lite om odlingen av varje grönsak och det är mycket fina bilder.

Till 6 personer behövs:
2 kg körsbärstomater, gärna både gula och röda
2 kvistar vardera av timjan, lagerblad och rosmarin
1 msk torkad oregano
3 vitlöksklyftor, skalade och hackade
12 grova italienska fäskkorvar
olivolja
balsamvinäger
flingsalt och svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg i alla tomater i en ugnsform så dom bildar ett lager. Lägg i örterna, vitlöken och korvarna. Ringla över olivolja och balsamvinäger, rätt så mycket. Salta och peppra. Blanda ihop allting men se till att korvarna hamnar överst. Sätt in formen i ugnen i 30 minuter, blanda om och vänd på korvarna, in igen i ca 15 min.

Tomatsåsen som blir har en mycket intensiv smak, helt suverän. Doppa gärna bröd i.

Jag serverade korven ihop med potatis och rotfrukter i ugnen.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar