onsdag 23 september 2009

Hel kyckling i ugn med bönsås



Idag har det varit regn och rusk och sol här i Göteborg. Riktigt höstväder!


Kryddorna som jag plockade tidigare idag för att ha i min marinad börjar att bli lite höstlika i färgen. Dags att ställa in rosmarinplantan i växthuset. Timjanplantorna får dock stå kvar i kryddlandet, ibland klarar dom sig, ibland inte. När dom inte klarar sig är det för att jag har slarvat med att täcka dom.



Hel kyckling i ugn är en enkel rätt som sköter sig själv i ugnen. Till kycklingen serverade jag en bönsås och en god sallad.



Marinaden till kycklingen består av ca 1 dl olivolja, en halv pressad citron, 3 rosmarinkvistar, 3 timjankvistar, en krossad vitlöksklyfta, flingsalt och svartpeppar. Blanda ihop och gnid in kycklingen. Det bästa är om kycklingen får marineras över natten. Skär några jack i skinnet på kycklingen så marinaden kommer in i köttet. In i ugnen på 175 grader i ca 75 minuter.


Salladen bestod av olika salladsblad, ruccola, tomat, gurka, salladslök, basilika och dressing.


Bönsåsen finns här.

2 kommentarer :

  1. Vad gott det ser ut. Och fint i din trädgård ;)

    SvaraRadera
  2. Tack Birgitta. Ja, trädgården är fortfarande fin ett tag till sedan börjar förfallet... snyft. Men då är det bara att börja att planera inför nästa år!!

    SvaraRadera