lördag 26 september 2009

Fisksoppa

Idag blev det fisksoppa med den egenfiskade torsken, fiskad utanför Käringön och den egengjorda skaldjursfonden. Har man ingen fond går det ju också bra med vanlig fiskbuljong. När det ska vara grädde i maten så använder jag mig så gott som alltid av havregrädde, dels för att jag inte tål laktos men även för att den grädden är mycket nyttigare men lika god.

Ingredienser:
700 g torsk
ca 6 st potatisar
2 st morötter
1 purjolök eller några salladslökar
ca 2 tsk curry, ta efter smak, gillar man stark mat tar man mer
2 st vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
5 dl havregrädde
3-4 dl skaldjursfond + ca 4 dl vatten eller 6-7 dl fiskbuljong
2 dl vitt vin
dill och persilja
salt och peppar
smör
ev räkor

Gör så här:
Slanta morötterna och skär purjolöken i skivor. Smält smör i en stor gryta, häll på curryn och fräs morötterna och löken i detta. Häll i fond, vatten, pressad vitlök, vin, tomatpuré och potatisen. Låt puttra i ca 10 min. Lägg i fisken, puttra ytterligare 5 min. Häll i grädden, dill och persilja. Värm upp. Lägg i räkorna precis innan serveringen.

Servera med ett gott vitlöksbröd.
Tack Tanja för receptet!!!

5 kommentarer :

  1. Fsiksoppa är något av det bästa som finns. Din ser supergod ut!

    SvaraRadera
  2. Javisst är det gott med fisksoppa. Denna blev jättegod.

    SvaraRadera
  3. Visst är den god ? Det var dagens middag här hemma. Ps himla bra sida du har fått till ! Kram

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera