Borlotto lingua di fuoco nano


Ja, så heter en spräcklig bönsort ifrån Italien som jag skördade för första gången idag.

Både baljorna och bönorna är otroligt fräcka i utseéndet.

Om man vill skörda för vinterförvaring så får man vänta tills baljorna har torkat och sedan förvara bönorna torrt.




Man kan även välja att äta dom färska, sprita då baljorna och koka sedan bönorna tills dom blivit mjuka, ca 10 min.

Servera som vilka andra bönor som helst, i grytor, sallader eller bara frästa ihop med olivolja och vitlök.








Kommentarer

  1. Dom ser jättehärliga ut!! Såg att Jamie Oliver lagade något på tv med just dom bönorna på tv för ett tag sedan. Önskar att man hade gröna fingrar men det enda som överlever i min trädgård är tistlar och björnbär *ler*

    Trevlig blogg! /Jessie

    SvaraRadera
  2. Tack!
    Ja, han brukar använda sig av dom, tror dom är populärare där än här i Sverige.
    Men björnbär e ju också gott :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar