onsdag 23 september 2009

Bönsås

Den här goda bönsåsen går att använda i många sammanhang, till kyckling, grillat kött, lax. Det är nästan ett måste att ha en brödskiva till så man kan suga upp den goda såsen från tallriken.

Ingredienser:
10 st salviablad
2 st vitlöksklyftor
3/4 dl olivolja
1 burk krossade tomater
1 burk bönor, tex stora vita bönor eller cannelonibönor
2 msk tomatpuré
flingsalt
svartpeppar
1 tsk balsamvinäger

Gör så här:
Strimla salviabladen och krossa vitlöksklyftorna. Fräs någon minut i olivoljan i en liten kastrull. Häll i tomaterna, tomatpurén och låt stå och småkoka i ca 30-40 min. Lägg sedan i dom avrunna bönorna, balsamvinägern, salt och peppar. Låt det bli varmt igen. Servera!!


3 kommentarer :

  1. Du är en magisk kock. Jättegott!

    SvaraRadera
  2. Vilken god sås! Balsamvinäger i tomatsåser är verkligen pricken över i. Tycker fröken Dill

    SvaraRadera