I torsdags så var jag och min kompis Ulrika på tastecasting med Santa Maria. Kvällen började med lite mingel med en drink gjord på en sockerlag som kokats ihop med kaffirblad, ingefära och chili, sedan mixats ihop med färsk mango, slutligen blandas det ihop med ett mousserande vin.
Kvällens meny
Sedan blev det bildspel där det berättades om Thailand, deras kultur och vad för slags mat dom äter. Sedan var det så dags för matlagningen, vi blev uppdelade i tre team, vårt team som bestod av mig och Ulrika + Louise (från Loulas kök) och hennes man, fick göra två rätter, den ena rätten var Pad Himmapan och den andra Paneng Gai.
Louise fotar sina ingredienser.
Recepten till våra två rätter kommer här:
Pad Himmapan
Wokad biff med blandade grönsaker, smaksatt med ostronsås och vitlök. Serveras med en riklig mängd cashewnötter.
300 g biff, strimlad (t ex lövbiff)
1 msk matolja
1 gul lök, klyftad
1 morot, strimlad
1 paket (ca 200 g) grön sparris, tinad eller 1 bunt färsk
1 påse Santa Maria Thai Wok Sauce Oyster & Garlic
1 dl cashewnötter, hackade
Bryn den strimlade biffen på hög värme i olja. Ta upp köttet, lägg åt sidan, woka grönsakerna på samma sätt.
Tillsätt Wok Sauce och lägg tillbaka köttet i stekpannan. Värm under omrörning. Garnera med cashewnötterna, servera med ris eller nudlar.
Här wokas det för fullt!
Paneng Gai
Wokad kyckling med sugar snaps smaksatt med thailändsk röd curry, galanga och kokosmjölk.
2 msk olja till stekning
ca 300-400 g kycklingfiléer, fint strimlade
70 g sugar snaps
1 påse Santa Maria Thai Paneng Spice Mix
1 burk (400 ml) Santa Maria Thai Organic Coconut Milk
Servera med :
1 pkt Santa Maria Thai Premium Egg Noodles
Stek kycklingen i olja på medelhög värme tills den får fin färg. När kycklingen nästan är klar, tillsätt sugar snaps.
Strö över Paneng Spice Mix och häll på kokosmjölken. Låt koka ca 3 minuter. Servera med Santa Maria Thai Premium Egg Noodles.
Matlagningen var riktigt kul och trevlig och all mat var jättegod! Nedan ser ni hur min tallrik ser ut, till detta serverades det också en Tom Khá soppa som var jättegod och stark ;-)
Till efterrätt blev det Mango sticky rice som är gjord på jasminris, kokosmjölk och mango. Oj vad god den var!! Ris är kanske inget man tänker på i en dessert men det var riktigt riktigt gott, den ska jag absolut testa här hemma. Fick tyvärr ingen bild på den.....
Kvällen avslutades med att vi öppnade en stor taggig frukt som heter Durian. Anledningen till varför vi väntade med att öppna den till slutet är för att den doftar något fruktansvärt illa. Stanken spred sig över hela rummet när kocken öppnade den, vi fick förstås smaka på den, smaken var helt okej faktiskt men nej, den tänker jag inte smaka på igen. Kände lukten i näsan resten av kvällen :-)
När vi skulle gå hem så fick vi med oss varsin stor och tung goodiebag :-) Vi tackar Santa Maria så mycket för en jättetrevlig kväll och det var verkligen kul att få träffa lite andra matbloggare också!
Så kul att bli inbjuden på en sådan kväll. Durian provade vi när vi var i Singapore för nåt år sedan och den stanken glömmer man inte i första taget. Frukten är förbjuden att ta med och käka på sitt hotellrum på flera hotell där...
SvaraRaderaSå trevligt! En sån här kväll hade jag också velat vara med på.
SvaraRaderaVad kul att träffa lite andra matbloggare. blir lite avis på er som var med på denna kvällen...;) Sååå mycket gott!!
SvaraRaderaah, vad bra att du hade receptet på fördrinken, det var det jag var på jakt efter. glömde helt att skriva ner det. det var en trevlig kväll, hoppas det kommer fler sådana framöver!
SvaraRaderaÅhh vad roligt med ett sådant event. Hur fick ni inbjudan? Kul.
SvaraRaderaLycklig blir den som får detta lagat hemma. Kram
SvaraRaderaYasemin, ja, det var jätteroligt, fick inbjudan av en pr-byrå som sköter sånt där.
SvaraRadera"En kulen kväll i förra veckan var Long Tall Sally lyckliga nog att få hänga över wokarna på Swedish Taste, när vi tillsammans med Santa Maria arrangerade en tastecasting för matintresserade bloggare. [...]
SvaraRaderaJag var där förra året och det var hur KUL som helst! Mera sånt!
SvaraRadera