tisdag 22 december 2009

Fikonmarmelad


Idag har jag gjort en supergod och mycket enkel fikonmarmelad. Det man bör tänka på när man gör fikonmarkmelad är att lägga fikonen i blöt över natten så dom mjuknar litegrann.

Ingredienser:250 g torkade fikon
3 dl vatten
2 dl råsocker
1 msk citronsaft
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel

Lägg fikonen i blöt över natten. Hacka fikonen och lägg i en kastrull tillsammans med vattnet och sockret. Koka upp och koka sedan livligt utan lock i 25 minuter, rör om då och då. Tillsätt citronsaften, vaniljsockret och kanelen, rör om. Häll upp i väl rengjorda burkar.
Perfekt att ha med som en liten gåbort present nu i juletider!!

2 kommentarer :

  1. Vilken läcker Fikonmarmelad. Tänk vad gott till julosten.
    En riktigt God Jul önskar Birgitta

    SvaraRadera
  2. Hej! Är ute och letar recept på marmelad av färska fikon, men bodde jag i Sverige skulle jag provat detta recept!

    SvaraRadera