Kyckling i marinad av soltorkade tomater - en del av födelsedagsbuffén

Ursäkta den suddiga bilden!

Vi kör väl vidare med maten ifrån barnkalaset för en vecka sedan då Rasmus fyllde 1 år, stora killen! Jag valde att göra en kall buffé med medelhavsmat, min favorit! Potatissalladen har jag bloggat om tidigare, så god. Denna gången tillsatte jag även bladspenat, gott gott. Till salladen blev det kycklingfilé som fått ligga i marinad över natten, bara till att skiva upp den dagen efter, riktigt smidigt! Serverade en fetaoströra med soltorkade tomater till som verkligen är "to die for". Så god, testa den! Passar till det mesta :-)

Ingredienser kycklingfilé i tomatmarinad till ca 12-14 bufféportioner
11 st kycklingfiléer
olivolja
salt och peppar

Marinad:
1 burk Zeta creme av soltorkade tomater á 140 g
3 msk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
1 kruka basilika, strimlad
salt och peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra kycklingen och bryn i olivolja eller smör (eller både och) så kycklingen får en gyllenbrun yta. Stek klart kycklingen i ugnen ca 15 min.

Blanda tomatcremen med rödvinsvinäger, olivolja, strimlad basilika i en skål. Lägg ned den varma kycklingen, ställ svalt och låt marinera minst en timme men gärna över natten. Skiva upp vid servering och häll marinaden över.

Ursäkta himla dålig bild! Receptet kommer ifrån Zetas folder "Mat för minglare", så gör även fetaoströran.


Ingredienser fetaoströra 
2-3 dl turkisk yoghurt
1 pkt fetaost á 150 g
4 st stora soltorkade tomater, hackade
några strimlade blad basilika
svartpeppar
olivolja

Smula ner fetaosten i yoghurten, blanda ner tomaterna och basilikan. Smaksätt med peppar och ringla över lite olivolja. Låt stå svalt till servering.

Det blev mycket beröm för denna maten och många "mmmm" och "åhhhhh så gott" vilket ju alltid är kul att höra.

Potatissalladen är så god, testa den!


Ha nu en go helg och du.....kommentera gärna mina inlägg, alltid kul att få ett livstecken ;-)



Kommentarer

  1. Gud så gott det ser ut!! Kan kanske bli bra på studentbufé även om det känns tidigt att planera den nu.
    Även tårtan ser läcker ut men måste man inte va proffs på att spritsa..;)
    /Mia

    SvaraRadera
  2. Mia: nej absolut inte, jag är långt ifrån proffs, bara till att trycka ut lite här och var ;-)

    SvaraRadera
  3. Åh, vad gott! Perfekt att ha på ett buffébord.

    SvaraRadera
  4. Allt ser verkligen jättegott ut - riktigt trevlig blogg har du! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar