onsdag 7 juni 2017

Chokladmousse med färska bär

Den här efterrätten som jag gjorde i lördags när vi hade vänner över var väldigt god och lättlagad. Serverade med färska bär och givetvis är det godast om någon månad eller så när vi har egna färska bär men köpebären får duga så länge ;-)

chokladmousse




Helst ska det vara mörk choklad, minst 70%, då blir den lite nyttigare också. Jag hade i lite stevia strö men du kan givetvis köra utan det.

Ingredienser 8 portioner
4 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver
3 stora äggulor
en liten nypa havssalt
1 msk Ica stevia strö
150 g mörk choklad, minst 70%

Vispa grädden tillsammans med vaniljpulvret. Grädden ska inte bli för hård utan lite lös. Vispa sedan äggulorna tillsammans med sockret och saltet tills det blir vitt och pösigt.

Smält chokladen över vattenbad och låt svalna litegrann. Häll över i äggblandningen och vispa samtidigt. Blanda i grädden, lite i taget.

Häll över i portionsglas och ställ in i kylen några timmar. Servera med färska bär.

chokladmousse med färska bär

Här smaskas det!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar