fredag 28 april 2017

Tävling - vinn färska kryddor på tub från Santa Maria

Nu kör vi en tävling igen tycker jag 😊 Denna gången kan du vinna en Paste-box ifrån Santa Maria med deras färska kryddor på tub. Dillpasten ingick i förra månades Smakbox men finns också i smakerna vitlök, oregano, ingefära och herbes de provence. Tror de kan vara supergoda!

Vad behöver du göra för att kunna vinna då? Jo....

  1. Gilla Santa Maria på Facebook HÄR.
  2. Gilla Mat & Odla på Facebook HÄR.
  3. Välj en av tuberna och ge mig tips på en maträtt du skulle tillaga med den, bifoga gärna receptet 😉
2 maj är sista dagen för deltagande!

P.S Fram till 1 maj så får du 20% på din första box om du startar upp en prenumeration hos Smakbox! Ange koden MATOCHODLA.


tävling Santa Maria



5 kommentarer :

  1. Åh dill! Jag skulle baka en ansjovispaj med dill. Mums!

    Mvh
    Amanda Bach
    Amanda.b90@hotmail.com

    SvaraRadera
  2. Garlicpaste

    Pasta med krämig skaldjurssås
    Valfri pasta
    Skaldjurssås:
    1 röd chilipeppar
    2 msk vitlökspasta
    2 msk olivolja
    100 g haricots verts
    1 dl soltorkade tomater
    200 g kräftstjärtar
    100 g räkor
    1 msk hackad dill
    100 g philadelphiaost
    2 dl riven parmesanost
    2 dl crème fraiche
    salt
    vitpeppar
    Servera med:
    parmesanost¨
    Koka pastan och låt rinna av i ett durkslag.
    Skaldjurssås: Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och hacka vitlöken. Fräs chili och vitlök i en stekpanna med olja, tills löken börjar ta färg. Dela bönorna på mitten och tillsätt dem till pannan och fräs i ca 2 minuter. Tillsätt tomater, kräftstjärtar, räkor, dill, philadelphiaost, parmesanost och crème fraiche. Rör om och smaka av med salt och peppar. Blanda ner pastan. Servera med riven parmesanost.
    Lena
    lenasu62@gmail.com

    SvaraRadera
  3. Pasta med champinjoner
    300 g pastaskruvar
    2 l vatten
    1 msk salt
    1 gul lök
    250 g champinjoner
    1 msk olivolja
    1-2 tsk Carlic Paste
    1 burk creme fraiche

    Koka pasta. Hacka lök och dela champinjoner, stek i olja. Tillsätt Carlic Paste. Blanda ihop tillsammans med creme fraiche och lite salt. Värm upp.

    Anle@hotmail.se Anne

    SvaraRadera
  4. Världens enklaste såsrecept till grillen eller korven eller vad ni vill.

    1 burk creme fraiche i den fetthalt man själv vill
    riven vitlök, eller vitlök på tub nu då. Perfekt!!!
    salt och svartpeppar

    Detta äter vi flera gånger i veckan sommartid. Jättegott till klyftpotatis i ugn.

    Och jag följer såklart på facebook.

    Annika Andersson
    annkina@gmail.com

    SvaraRadera
  5. Herbes de Provence, och jag gör:

    Helstekt kyckling med mycket smak

    Fyll kycklingen med:
    1/2 röd och 1/2 gul hackad paprika
    1/2 hackad gul lök
    3 hackade vitlöksklyftor
    2 msk Santa Maria Herbes de Provence
    1/2 hackad ekologisk citron (skalet också)
    1 liten hackad tomat

    Jag gnider in kycklingen med ytterligare 2 msk örtpasta + salt och peppar. Ugnsstek i ca 1 timme eller tills köttsaften är klar. Servera med ris med rostade hasselnötter och en grönsallad.

    Hälsningar
    Paola

    paola.allegrini@ymail.com

    Följer på fb som Paola Allegrini

    SvaraRadera