söndag 12 mars 2017

Ugnsbakad lax med rostad potatis och örtmajonäs

Äter lax (och fisk) allt för sällan vilket är dumt då hela familjen faktiskt älskar fisk. I fredags fick vi i alla fall till en rätt med lax, ugnsbakad lax vilket ju är så himla enkelt och gott. Behöver ni lite tips på olika fiskrätter så kan ni klicka på "fisketiketten" i högermeny (eller följ länken).

Ugnsbakad lax

Till laxen blev det ugnsrostad delikatesspotatis och en örtmajonäs.

Ingredienser lax
en bit hel lax
olivolja
skalet från en citron
någon kryddblandning
dill
salt och peppar

Pensla in laxen med olja, krydda och riv över citronskalet. Hacka lite dill och fördela över. In i ugnen på 200 grader i ca 20-25 min.

Ingredienser örtmajonäs
1 helt ägg
2 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvninäger
dill och persilja
salt och peppar

Örtmajonäs

Knäck ägget i en hög mixerskål, tillsätt senap och vinäger, låt stå och få rumstemperatur. Tillsätt oljan. Sätt ner mixerstaven och kör några sekunder tills det tjocknar.

Häll upp i en skål och tillsätt salt och peppar. Hacka örterna och rör ner.

Ugnsrostad delikatesspotatis
Ugnsrostad delikatesspotatis




P.S Glöm inte att jag har en tävling på gång där du kan vinna en box med Santa Maria produkter!!




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar