onsdag 10 augusti 2016

Glutenfria ostbröd - LCHF

Måste bara tipsa om dom här supergoda och mättande bröden. Har lagt ut dom förut men måste tipsa om dom igen. Receptet kommer från 56kilo.se och första gången jag lade ut receptet så använde jag dom som hamburgerbröd, funkade jättebra! Så här gör man:

ostbröd


Ingredienser för 9-10 st
4 ägg
100 g philadelphiaost
1½ msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 msk chiafrön
5 dl riven ost (jag tog hälften Svecia och hälften Gouda)
svarta vallmofrön eller sesamfrön
havssalt

Börja med att vispa äggen fluffigt och tjockt. Blanda ihop fiberhusken, bakpulvret och chiafrön.

Tillsätt dom torra ingredienserna till äggen tillsammans med all ost och vispa runt lite så allt blandar sig. Låt stå och svälla i 10 minuter.

Klicka ut 9-10 st höga klickar på en bakpappersklädd ugnsplåt. Strössla över vallmofrön/sesamfrön och havssalt.

In i ugnen på 200 grader i ca 13 min. Dom ska få lite färg.

Ta ut och låt svalna. Dom sjunker ihop när dom kommer ut från ugnen men det är så det ska vara ;-)

Som sagt var väldigt mättande så det räcker med en och lite gott pålägg, tex mer ost och en stor skiva bifftomat :-)



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar