måndag 14 juli 2014

Helgrillad egenfångad makrill

Tjusiga GAISare ;-)
Nu när makrillen har kommit in så brukar min sambo då och då åka ut och fiska på kvällen. Någon gång så kommer han till och med hem med fisk ;-) och denna gången så blev det ett gäng med makrillar. Det är ju så himla gott och framför allt nyttigt med makrill, det jobbiga är ju förstås alla ben :-( Jag valde att helgrilla några utav dem. Fyllde dem med diverse godsaker och sedan fick dem gå på direkt grillning på Webergrillen.

Ingredienser
hela rensade makrillar
citroner
färsk dill
salt och peppar
olivolja

Börja med att skära några snitt på båda sidorna på makrillarna. Ringla över lite olivolja, salta och peppra väl och försök få in i alla hörn, inuti och utanpå. Skär citronen i skivor och lägg i makrillen tillsammans med några dillkvistar. Pressa också över lite citronsaft över fisken.

Redo för grillen!


Starta upp grillen för direkt grillning och lägg på makrillarna. Grilla ca 5 min per sida för normalstora fiskar.

Servera dem hela eller ta ut lagom bitar och lägg på varje tallrik, se till att få bort så mycket ben som möjligt.

Serverades med en dipp sås gjord på hälften gräddfil, hälften grekisk yoghurt, hackad gräslök och hackad dill, salt och peppar. Jag grillade även lite grönsaker i foliepaket, jättegott!

 
 
 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar